ישעיהו ליבוביץ' - צאצאיו ותלמידיו

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 05/10/02 22:36 כט בתשרי התשסג

שאלה

לכבוד הרב,

עדיין לא התיחסת לרוב מכתבי ולהוכחות שהמצאתי לך.

עדיין, אנו מדברים על פרופסור ישעיהו ליבוביץ' ז"ל, ולא על נכדו, אני בטוח שסבו מתהפך בקבר.

פרופסור אסא כשר אמר על לייבוביץ':"אני מכיר ארבעה. לכל היותר שישה אנשים שמבינים את לייבוביץ', וזה כולל את לייבוביץ' עצמו. הסערות הציבוריות סביב דבריו נובעות מהקשיים להבין אותו ומחוסר יחס ורצון רציני להבין אותו".

שבוע טוב,

תשובה

בס"ד

אם פרופסור אסא כשר אמר שיש ארבע שהעפילו לרום החכמה להבין את ליבוביץ'. ואחר מהם הוא ליבוביץ מי הוא השני?

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(מלא את החסר)

רק לפרופסורים מהסוג של כשר וליבוביץ' ניתנה החכמה - שאר האנשים צריכים להסתכל עליהם מלמטה למעלה. זה תלמידו של ליבוביץ'. מלאי "גאווה" עד אפס מקום. זה ממש פלא בעיני שהוא השאיר מקום לעוד שני אנשים או ארבעה.

עכשיו אתה מבין מה זה "אליטות"?

לפי "משפט החכמה" של אסא כשר העיקר הוא שאין צורך להתיחס למי ששואל שאלה על ליבוביץ' אין צורך להתמודד ולתרץ קושיות על ליבוביץ' כי מי שיש לו קושיה על ליבוביץ' הוא פשוט לא מספיק חכם להבין את עוצם חכמתו.

אתה מכיר את הסיפור על "בגדי המלך החדשים". כשכולם פחדו לומר "אין בגדים" שמא יחשבו אותם לטיפשים. כך בדיוק מנסה לעשות לנו פרופסור אסא כשר - אל תיפול בפח.

----

אני שמעתי מרב גדול הרבה יותר גדול מאסא כשר שאמר כי בדורינו אין "אפיקורסים". כל החילונים שלא מאמינים ולא מקיימים מצוות הם בגדר "תינוק שנשבה". לא למדו ולא יודעים במי לכפור. חוץ משני בני אדם שהם "אפיקורסים" אחד מהם הוא פרופסור ישעיהו ליבוביץ. והשני פרופסור גרשם שלום.

אני כשלעצמי אינני יודע אם ישעיהו ליבוביץ היה אפיקורס לא בגלל שלא למד אלא בגלל שאיני חושב שהוא היה "כופר"
מה שברור כי רוב מוחלט של תלמידיו (ורוב ,,,,,,,,,,) לא שומרים מצוות כלל!!

תחשוב על זה היטב - זה חשוב מאוד!!

אתה לפעמים רואה שני שקים של גרעיני חיטה ולא יודע מה לשתול באדמתך ומה לשתול באדמתך אתה לא יודע אם גרעיני החיטה הוא מזן טוב או רע?

מה תעשה?
תראה מה יצמח מהגרעינים הללו ותלמד מהו הגרעין הטוב ומהו הרע?

ראה מה יצא מליבוביץ' וראה מה יצא מהרב קוק שפרופסור ליבוביץ כל כך אהב להשמיץ.

כל צאצאיו של הרב קוק ואלפי אלפי תלמידיו פזורים בכל רחבי הארץ מלמדים ומגדילים תורה. אוהבי ארץ ישראל. אוהבי עם ישראל. ואוהבי תורת ישראל.

הם נמצאים בכל עיירות הפיתוח ללמד תורה לתלמידי ישראל.
מאות מוסדות חינוך הפוזרות בכל הארץ ניבנו מכוחו והולכים בדרכו. עשרות אלפים מתחנכים בדרכו. אתה יכול למצוא את תלמידיו בכל מקום שיש ציונות ויש חלוציות ויש עשיה.

את תלמידיו של ליבוביץ תמצא לצערי במקומות אחרים.

לעצם הטענה שהעלית במכתבך הקודם על קדושה של חפצים אני רוצה להפנות אותך לתשובה שכתבתי וחשבתי שהיא הגיעה אליך. ראה:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=14511

אם שכחתי משהו או שמשהו לא ברור - שאל פעם נוספת.