ישיבת שבעה

חדשות כיפה הרב שי פירון 30/11/01 06:08 טו בכסלו התשסב

שאלה

רציתי לדעת מה ההלכה אומרת לגבי אב אשר הכה, התעלל, ואנס את בניו ובנותיו ומת בכלא האם חייבים לשבת עליו שבעה, למורות שמשפתחו סבלה ממנו קשות ושנאת אותו.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה

שלומות,

אני מקווה שהשאלה אינה שאלה מעשית.
כידוע הלכות אבילות נחלקות לשתי קבוצות. אלה שנועדו לכבודו של המת ואלה שנועדו לכבודם של החיים. ישיבת השבעה נועדה בעיקר לאלה שנותרו בחיים. ולכן, עליהם לשבת שבעה. התיאור רק מדגיש את חיוניות הישיבה. כך, יוכלו לשבת יחד ולסכם את תקופת החיים הקשה שעברה עליהם. אין לי ספק שישיבה זו משמעותית גם ברמה הנפשית לכל בני המשפחה.

לכן, גם מסיבה הלכתית וגם מסיבה נפשית אין לוותר על ישיבת שבעה.

בברכה,

שי

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן