ישיבת ההסדר של הרב...

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 21/12/04 14:00 ט בטבת התשסה

שאלה

בס"ד

כבוד הרב, שלום רב,

אני פונה אל הרב בזמן שאני שוקל ברצינות לבוא וללמוד שנה הבאה אצל הרב.

1) קשה לי לשבת וללמוד הרבה, אני אוהב לעשות ולפעול ולכן שאלתי היא- האם הרב מוכן לקבל גם תלמיד שילמד סדר בוקר, בצהריים (גם לאחר זמן הפסקת צהריים) ללכת להתנדב, להעביר שיחות וכו' ולחזור לפנות ערב? נורא חשוב לי לקבל תשובה אמיתית וכנה...

2) המצב הכלכלי שלנו בבית הוא מצב לא קל, ולכן אני רוצה לבקש הנחה בלימוד בישיבה (מאחר והרב יודע שהתשלום הוא גדול מאוד, ואני יודע שהורי נורא רוצים שאני אלמד בישיבת הסדר וכמו כן אני יודע שקשה עליהם מאוד התשלום) למי אני צריך לפנות בכדי לקבל הנחה?

אני מצטער אם השאלות נשמעות מוזרות, אבל נורא חשוב לי לדעת לפני שאני מחליט לאן אני הולך...

תודה מראש,

אני.

תשובה

שלום וברכה
א. מבחינת דרכי תלמוד תורה, אני מאמין כי לימוד תורה ניתן לכל אחד לפי יכולתו, ועל כן ברמה העקרונית אני חושב שנכון שתלמד כך. איני בטוח שהדבר אפשרי בישיבה, בשל העובדה שהישיבה מחויבת לחוקי המדינה והם אינם מאפשרים זאת. יש לברר האם זה ניתן.
ב. אין מישהו שלא ילמד בישיבה בגלל סיבות כלכליות.

כל טוב