ישיבות הסדר

חדשות כיפה הרב שי פירון 05/12/01 10:20 כ בכסלו התשסב

שאלה

אני לא מבין איך זה שרבנים שמגדירים עצמם ציונים מוכנים שבניהם ישרתו רק שנה וחצי בשירות סדיר, וישתמטו מחצי שירות.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה,

שלום,

השאלה תמוהה דוקא על רקע העובדה שהיא נשאלת על ידי מי שמכנה את עצמו "קיבוצניק".
כשהייתי בגיל שמונה עשרה, היה מקובל על ידי חלק מחברי ללכת לנח"ל, היינו למסגרת שחלק ממנה (כ...שנה וחצי) מוקדש לשירות צבאי וחלק אחר מוקדש להתיישבות גם לקיבוץ ותיק וגם ליישוב צעיר או האחזות. סה"כ היה מדובר בתהליך של כ - ארבע שנים.
ככל הידוע לי, תלמיד בישיבת הסדר נמצא במסגרת צבאית ארבע וחצי שנים שחלקן בשירות צבאי בפועל וחלקם בלימוד תורה שלא נראה לי פחות חשוב מעבודה בגד"A של קיבוץ דתי זה או אחר.
ולגופם של דברים- מותר לחברה להחליט מה מספיק חשוב בעיניה כדי לגבש זהות לאומית מקיפה. לכאורה, כיצד יתכן שבנות תצאנה לצבא אך תדרכנה עולים בכפר נוער, תדרכנה בבית ספר שדה או שבן יתגייס לחיל חינוך?
אלא, שלמדינה יש שיקולים רחבים באמצעותם היא מגדירה את צרכיה ועקרונותיה.
לכן, אינני מוכן להסכים עם המנעות משירות צבאי אך אני גאה על כך שמדינתי הגיע למסקנה ששירות צבאי המשולב עם לימוד תורה מבטא את צרכיה וערכיה של החברה.

כל טוב,
שי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן