ישיבה חרדית או הסדר?

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 23/06/06 16:34 כז בסיון התשסו

שאלה

שלום לכבוד הרב שמואל אליהו שליט"א!

אני מסיים השנה בעזרת ה’ כיתה י"ב ואיני יודע מה לעשות הוריי מתנגדים לכך שאלך לישיבת הסדר וגם אני שניסיתי כמה ישיבות הסדר זה לא מתאים לי ואני אובד עצות לא מתאים הכוונה שזה יותר מדי שעות בשבילי עד מאוחר בלילה וכו’ למדתי כבר בישיבות ויצאתי לאחר כמה חודשים הייתי בכל מיני סוגים של ישיבות (גם חרדיות) אולם התברר לי שאני רצה לבחור בדרך של הדתי לאומי איני יודע מה לעשות האם להתגייס לצבא?

ואם כן זה מה שאני רוצה איזה ספר הרב ממליץ לי לקרוא במשך התקופה של הצבא? השאלה אם אני חייב ללמוד בישיבה על אף שאיני רוצה או שאני יכול ללכת לצבא ואח"כ ללמוד אולי באוניברסיטת בר אילן שאלתי היא האם עדיף שאחרי הצבא אלך ללמוד בבר אילן וללמוד שם לתואר? מקווה לתשובה תודה רבה!

תשובה

בס"ד

אני ממליץ לך בחום ללכת למכינה קדם צבאית. לפי העולה משאלתך אתה רוצה חיי תורה אבל צריך התאמה. במכינות מתאמנים דווקא על הקטע הזה ובהצלחה. רק תבדוק איזה מכינה מתאימה לך בדיוק כיון שכל מכינה מיוחדת בסגנון אחר.

אל תהסס.

בהצלחה