ישובים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 09/09/02 03:20 ג בתשרי התשסג

שאלה

שלום הרב ושנה טובה

האם זה יעיל להקים כיום כל מיני מאחזים של 10 משפחות בשאיפה להקים שם ישוב או עדיף לחזק ישובים קימים.

אם עדיף לחזק ... האם כדאי לפרק את המאחזים שהרי עולים המון ודורשים המון כוחות צבא

ואולי גורמים לאי העדה של הצבור לכלל המתנחלים.

תודה

תשובה

ב"ה ד' תשרי תשס"ג

לרועי שלום!

כל יישוב חדש בארץ ישראל מחזק את אחיזתנו בארץ, ומי שמקים אותו ומתיישב בו מקיים מצות יישוב ארץ ישראל, שהרמב"ן מונה אותה כמצוות עשה, גם לעבות יישובים קיימים זו אותה מצוה של יישוב הארץ.
מה עדיף? קשה לענות באופן כללי, הדבר תלוי בשיקול הדעת של הגורמים המיישבים, יש אזורים שאם לא יקימו שם יישובים חדשים האדמות עלולות להתפס על ידי אויבנו, מאידך יש יישובים שאם לא יחזקו אותם, הם לא יחזיקו מעמד, ולכן צריך לברר כל ענין לגופו.
הורדת מאחזים מחלישה את אחזיתנו בארץ, ויוצרת אשליות אצל אויבנו שהם יכולים ח"ו לנשל אותנו מאדמתנו, ולכן הדבר אסור, כיון שהוא מסכן את אחיזתנו בארץ. אין טעם לחפש אהדה בציבור על ידי החלשת ההתיישבות. יש לעסוק בהסברה רצינית של זכותנו על הארץ כולה לציבור הרחב.

בברכת שנה טובה

בניהו ברונר

צפת