ירקות נגועים

חדשות כיפה הרב משה כ''ץ 05/02/02 05:45 כג בשבט התשסב

שאלה

האם יש פירות או ירקות נגועים חסרי תקנה שאין דרך לנקות אותם ולהכשירם לאכילה?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

לשריאל והדם שלום וברכה
לא ידעתי האם הכוונה ללכתחילה או לבדעבד.
לכתחילה ישנם הרבה סוגי מאכלים שחובה לבודקם כיון שהם מוחזקים כנגועים.אבל אם לא נמצאה בהם נגיעות מותר לאכלם.
אם ימצאו נגועים יש בזה ג' אפשריות:
א.נגיעות קלה- אפשר לתקן ע"י הוצאת החלק הנגוע.
ב.נגיעות כ"כ קשה שא"א לתקן/ לנקות כגון סולת נגועה או קיטניות עם חרקים בתוכם(חומוס, שעועית).
ג. נגיעות כזאת שיש אפשרות לנקותו אלא שלא כדאי להתאמץ לנקות את המוצר.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן