יצר הרע

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 06/02/07 11:30 יח בשבט התשסז

שאלה

שלום לך שוב

תודה רבה על המענה המהיר - לא התכוונתי לתקוף חס ושלום אותך או חס וחלילה לפקפק בדבר תורה - זו לא הייתה הכוונה - הדברים פשוט נכתבו מעומק הלב ומסערת הרגשות שבה אני חי כבר הרבה זמן ועוד רבים מטובי בחורי בית ישראל

אני רק רוצה להבין משהו אחד -

לא עלינו - בחור דתי וירא שמים שלא מתחתן עד סוף חייו - נגזר עליו להישאר בתול ולא לדעת אישה???

קטונתי מלדעת את כל התורה על רגל אחת -

אני בטוח שמדאורייתא או דרבנן נותנים פתרון לכך -

תודה

תשובה

שלום וברכה
השאלה מתחילה מהכיוון השני, מדוע הוא לא התחתן.
כל איש מצווה להתחתן ומי שלא מתחתן זהו בפירוש חטא, אין מי שלא יכול למצוא אשה, אולי בימינו הפכנו לבברנים מאד אפילו בצבע בעור של הכורסא וכד' אך המציאות בעולם היא שאנו העולם חולף ויש לנו כאן כמה משימות וזמן קצוב לבצע אותם וחב ללבזבז את הזמן.
הכאב הגדול על מי שלא ידע אשה לא על היותו חסר "חוויה מינית", אלא על הסתלקותו מין העולם בלי להשאיר המשך אחריו, ומי שלא עלינו לא הצליח למרות מאמציו להביא ילדים לעולם למרות שנישא זוהי גזירה קשה אך מי שמתחוך בררנותו גזר על עצמו זאת עליו יש להצטער כפליים.
ולצערי אני מכיר לא מעט בחורים ובחורות מתבגרים לבד וליבי כואב ודואב.
בברכה