יציאה מהארץ (התנצלות כללית עלעיכוב במתן תשובות)

חדשות כיפה הרב שי פירון 11/11/01 11:41 כה בחשון התשסב

שאלה

האם מותר לטוס לחו"ל ? אם כן , באילו נסיבות ?

מהם המקורות לאיסור או להיתר ?

(אני עושה עבודה בישיבה בנושא).

תשובה

ב"ה

אור,

ברכת ה' עליך

לא יודע אם התשובה עדיין רלווטית שהרי עברו למעלה משלשה חודסשים מאז נשאלה השאלה. ולצערי לא התפניתי לענות על שאלה זו. סלח לי כיון שהעומס גדו. בטח פתחת את האתר ושאלת: "למה לא מתייחסים גם אלי"? אז אנא, התייחס אלי במידת הרחמים ולמד עלי ועל חברי סנגוריא. אנו לא עומדים בעומס. עתה (02:00 בלילה) ממתינות למעלה ממאה ושמונים שאלות ועוד מעט פסח וצריך לנקות את השולחן....
בכל אופן, דע לך, שעדיפות ראשונה יש לשאלות שבהן אני חש במצוקה אישית למרות ששאלות כמו שלך מצריכות מענה מקיף הכולל מקורות, מה שמיב לי הנאה מרובה.
אבל, למצוקות היחיד משקל רב ולכן התעכבתי.
סלח לי.
אם השאלה עדיין רלווניטית, הרי שאסכם לך את עקרי השיטות:

בגמרא מצינו היתר לצאת מן הארץ לשלש סיבות: פרנסה, לימוד תורה ולישא אישה.
אומנם יש שאלה עד כמה מקיף ההיתר של לימוד תורה ועד כמה מתיר ההיתר של פרנסה.
מכאן היה מי שלמד שאין ליסוע לחו"ל לטיול וכו'.

אומנם, יש דעות רבות ובניהן דעתו של מו"ר הרב שאול ישראלי זצ"ל שמותר ליסוע לחו"ל אם זו נסיעה שלצורך חזרה. במקרים אלה מותר לסוע י כל מה שאסרו היה מחשש של יציאה קבוע מן הארץ

ברכת ה' עלייך,

שי