ימי פוריות בזמן נידה

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 10/07/11 22:48 ח בתמוז התשעא

שאלה

שלום רב!

כידוע, ישנם יומיים פוריים (ביוץ) ביותר אצל האישה שבהם הסיכוי להיכנס להיריון הוא הגבוה ביותר.

אך מה קורה כאשר יומיים אלו יוצאים בזמן ימי הנידה בו אסור בהחלט המגע בין בני הזוג?

תודה מראש.

תשובה

שלום וברכה.

מבלי להיכנס לעובי הקורה מבחינה רפואית - הביוץ יחול כ14 ימים לפני המחזור הבא. מכיוון שבד"כ המחזורים ארוכים מ26 ימים, ומכיוון שבד"כ הטבילה היא לאחר כ12 ימים מקבלת המחזור, הרי שברובם של המקרים הבעיה אינה קיימת.

אכן, ישנם מקרים בהם הלכות ההרחקות מונעות מבני הזוג לקיים יחסי אישות בזמן הביוץ.

בעבר רבו הדיונים ההלכתיים בנושא זה, והוצעו הצעות הלכתיות שונות שנתונות היו במחלוקת. בימינו ניתן בקלות יחסית לדחות את הביוץ מעט בעזרת גלולות והורמונים שונים.

אם שאלתך איננה לידע כללי, אלא מתוך מצוקה זוגית - אשמח מאוד לכוון ולייעץ יותר.

כל טוב

אורי