שאל את הרב

ימי בריאת העולם

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 06/01/11 01:26 א בשבט התשעא

שאלה

היכול שבספר בראשית הקטע הזה בפסוק כא פרק א:"וַיִּבְרָא אֱלֹהִים, אֶת-הַתַּנִּינִם הַגְּדֹלִים" מתכוון בעצם לדינוזאורים? ואם כן, אז זה מעלה את השערה שבעצם הימים של הבריאה הם בעצם תקופה שלמה, שארכה אולי מיליוני שנים, כי הרי הדינוזאורים נכחדו לפני מיליוני שנים, אך כשאדם נברא, לא היו כבר דינוזאורים, והרי גם שהימים נמדדים לפי השמש, אך השמש הרי נבראה ביום הרביעי:"וַיַּעַשׂ אֱלֹהִים, אֶת-שְׁנֵי הַמְּאֹרֹת הַגְּדֹלִים: אֶת-הַמָּאוֹר הַגָּדֹל, לְמֶמְשֶׁלֶת הַיּוֹם" אז בעצם איך אפשר לדעת כמה זמן ארכו הימים הקודמים, שאולי ארכו מיליוני שנים, מה שבעצם יכול בעצם לומר שאין סתירה בין, למשל, הדת למפץ הגדול, כי הרי לא מסופר בשום מקום איך ברא ה' את העולם, ואת היקום, ואולי אפילו אין סתירה בין האבולוציה לדת, כי ביום השישי ברא ה' את בעלי החיים, ורק אז את אדם, אז אולי בעצם האדם התפתח מאב קדמון שדומה לקוף, כמו שהאבולוציה טוענת.

אשמח אם תשיב להשערה זאת כבוד הרב.

תשובה

בסד
שלום רב .נכון הוא שהאדם התחיל למנות את הזמן ולפניו לא היה מי שימנה זמן לכן באופן תאורתי יכול להיות שיום שלפני האדם היה אלף שנה .כמו שכתוב "כאלף שנים בעינך כיום אתמול .."
אבל הכוזרי מלמדנו כי אנו מאמנים למסורת שכתובה בתורה לכן אין לנו ליגע את מוחנו בתאוריות שונות ומשונות על הבריאה וזמנה.
אנו מאמנים בבריאת האדם כפי שכתוב ולא באבלוציה (שהרי לפי חוקי התורשה ,אם היה אדם נוצר מקוף היה צריף להוולד היום גם לאדם רגיל קוף שהרי יש לו הגנים את זה??)
בברכה
בענין המפץ הגדול אין זה סותר את התורה או את המסורת שהרי תופעות טבע הינם מעשה ידיו של הבורא..
גם התנינם הגדולים אינם מהוום סתירה חלילה.
לא על זה מתבססת האמונה היהודית.

כתבות נוספות