ילדה בעזרת גברים

חדשות כיפה הרב חיים נבון 05/06/08 10:50 ב בסיון התשסח

שאלה

שלום רב,

יש לי בת בת כ4.5. לפעמים אני לוקח אותה איתי לבית-כנסת והיא יושבת לידי יפה בלי להפריע.

אין עזרת נשים, ולאישתי קשה להשאר אם כל הילדים ביחד במיוחד בערב שבת. לכן לפעמים אני לוקח איתי והיא מתפללת יפה.

אחד התפללים פעם אמר לי שלא ראוי להביא ילדה, גם קטנה להית הכנסת.

האים זה נכון?

היא מתלבשת בצניעות והיא בכלל ילדה קטנה.

האים יש גיל מסוים שילדה יכולה להתפלל עם הגברים? (כמו במקרה שלי)

תודה

תשובה

שלום וטוב.
אין שום בעיה לקחת ילדה קטנה לעזרת הגברים, אם היא מתפללת ואינה מפריעה (כמובן, בתנאי שהדבר אינו מעורר מחלוקות ומריבות). אשריך שאתה גם עוזר לאשתך, וגם מרגיל את ילדתך להתפלל.