יכול להיות שאני ח''ו נשואה?!

חדשות כיפה הרב אלישע פיקסלר 25/01/07 14:17 ו בשבט התשסז

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

קראתי שאלה של מישהי באתר, שהייתה מודאגת אם היא נשואה לחבר שלה בעקבות טקס שערכו. אני לא כ"כ זוכרת מה הייתה תשובת הרב אבל נראה שהיא נשואה.

לפני מס' שבועות חברה שלי הראתה לי טבעת, ושאלה אותי: "נכון שזה נראה כמו טבעת נישואין?" אז אמרתי "כן". ואז היא ענדה את הטבעת על האצבע שלי ואמרה: "הרי את מקודשת לי". זה היה סתם בצחוק, אבל אח"כ נזכרתי בשאלה הנ"ל, וממש פחדתי. עלי לציין שהיינו בכיתה, ויכול להיות שבנות ראו את זה (אולי זה משמש כעדים?). בכל אופן, אני ממש מודאגת. אין לי מושג מה לעשות. היא לא בירכה או משהו, אלא סתם אמרה את המשפט הזה וענדה את הטבעת....

אני יודעת שהשאלה טיפשית, אבל היא עדיין מטרידה אותי...

מה לעשות?!?!

תודה ושבת שלום,

אני.

תשובה

שלום
אינך נשואה כמובן שכן אין נישואין בין שתי בנות , שהרי משפחה היא איחוד בין זכר לנקבה כאשר בראם ה'.

בברכה
אלישע פיקסלר