ייסורים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 05/05/13 20:24 כה באייר התשעג

שאלה

בס"ד

קראתי על רבי שקיבל על עצמו ייסורים ועל רבנים שגם קיבלו על עצמם ייסורים.

מותר לי לתת לעצמי ייסורים (כמו לתת לעצמי אגרוף בזרוע) כדי לכפר על העבירות של עם ישראל?

ואם כן/לא אז למה?

תשובה

שלום וברכה

מדובר באנשים גדולים שהמציאות הנפשית שלהם שייכת למעגל הרחב של העולם וממילא ייסוריהם הפרטים משמשים לתועלת המציאות. אנשים בינוניים כמונו שאינם שייכים למעגלים הללו, נדרשים קודם לבנות את עולמם האישי בצורה בריאה, ולא לענות את עצמם. יש אפילו צד שאדם מענה עצמו עובר על 'לא תשחית'.

בברכה חגי