ייחוד

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 14/06/12 20:55 כד בסיון התשעב

שאלה

שלום:)

האם 2 נשים ובן זה איסור ייחוד?

(אני יוצאת עם מישהו למטרת חתונה- וחברה שלי מהמכללה הזמינה אותנו לארוחת ערב אצלה- מה שאומר שהינו היא הוא ואני. הדלת הייתה סגורה לפי מה שאני זוכרת- והיא לא גרה בקומת קרקע. האם עברנו על איסור ייחוד? האם יש בעיה? יש לציין שאנחנו שומרים נגיעה והכול, ולא היה רגע שהינו רק אני והוא לבד (למעט 2 דק' שהיא הייתה בבית הכסא- וגם אז לא היה כלום).

תודה.

תשובה

שלום וברכה!

כפי שמופיע במשנה בסוף מסכת קידושין וכפי שנפסק להלכה בהתייחדות של גבר עם שתי נשים יש איסור ייחוד.

לפי רוב הדעות ייחוד הינו איסור תורה עצמאי. לכן גם אם שומרים נגיעה ולא קורה כלום, עצם המציאות של ייחוד היא העברה על איסור תורה.

בברכה,

חיים בריסק