ייחוד בטיול

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 19/06/05 23:58 יב בסיון התשסה

שאלה

שלום לכבוד הרב.

שאלתי היא מה הם גדרי ייחוד במקום שבו אמנם לא מסתובבים הרבה אנשים,אך עדייןן ישנו סיכוי סביר ש"יפתיעו" אותנו אנשים במקום (לדוגמא - מסלול טיולים הקרוב למקום יישוב ושנוהגים לטייל בו).

מדובר בשעות היום,כאשר ישנם סיכויים להתקל באנשים אך הם לא גבוהים.

תודה.

תשובה

שלום

העקרון הוא, שמקום בו אדם בוש לעשות עברה שמא יראו אותו, מותר. ולא - אסור.

במסלול כנזכר בשאלה, הדבר תלוי במציאות באותו מקום.
יש לשים לב שבמסלולים בהם הולכים בדרך כלל אנשים, ישנן לא פעם הפסקות ארוכות בהן אין איש, והמציאות יכולה להיות בשטח שונה ממה שתכננתם מראש.

בברכה

ישראל