יחסי עובד מעביד

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 20/05/02 17:15 ט בסיון התשסב

שאלה

במשרדי ישנם מספר אנשים אשר קיבלו במסגרת המשרד וגם על חשבונו אישור ללמוד, על חשבון ימי עבודה, באוניברסיטה.ידוע לי שמדי פעם אנשים אלה אינם הולכים ללימודים ובמקום זאת מבצעים סידורים אישיים.אף אחד במשרד לא שם לב/לא יודע מכך.האם בתור מנהל עלי לדוח על כך או שעלי לדונם לכף זכות ולהניח שלפעמים הם גם לומדים לבחינות וכד' בבית ? האם ישנה שאלה של גזל הרבים משום שמדובר במשרד ממשלתי ?

תשובה

נחום שלום,

יש להניח שהם לומדים לבחינות בביתם.
סטודנט הלומד במכללה או באוניברסיטה ,חייב להיות נוכח בקורסים,ומותרת לו העדרות של מספר אחוזים.לכן סביר להניח שאותם שאינם הולכים ללימודים תדיר,עושים זאת על חשבון האחוזים המותרים לו.
ולפיכך במקרה זה יפה השתיקה,ויש לדונם לכף זכות.

בברכה וכל טוב,
שמואל זעפרני