יחסי אישות לאחר גירושין

חדשות כיפה הרב חיים בריסק 28/11/12 19:34 יד בכסלו התשעג

שאלה

שלום,

השאלה היא עבור אשה שעובדת איתי שלאחרונה שמעתי את סיפורה ואמרתי לה שכנראה יש עם הסיפור בעיה הלכתית.

היא התחתנה לפני כעשרים שנה והיתה נשואה במשך שנה אחת ולאחר מכן התגרשה עקב יחס משפיל של האמא של בעלה אולם היא המשיכה בקשר אינטימי עם בעלה לשעבר לאחר קבלת הגט במשך מספר שנים ורצתה לחזור להתחתן איתו אולם הוא פחד מהתגובה הצפויה של אמו ולכן הם לא התחתנו בחזרה.

הקשר האינטמי נמשך במשך מספר שנים עד שבעלה לשעבר התחתן עם אשה אחרת ואז נפסק הקשר ביניהם.

אמרתי לה שלדעתי יכול להיות שהיא נחשבת לנשואה עפ"י ההלכה ויתכן והיא תצטרך לקבל גט נוסף מבעלה לשעבר ולא תוכל להתחתן פעם שניה עם גבר אחר עד לאחר קבלת הגט.

יש לציין שמדובר באשה "חילונית" שמן הסתם לא הלכה למקוה וקראתי באיזה תשובה שיש לזה משמעות להקל.

היא רוצה לברר מה הדין שלה עפ"י ההלכה?

תשובה

שלום וברכה!

אכן ישנו דין במשנה ובגמרא והוא גם נפסק להלכה שאדם המתייחד עם גרושתו באופן עקרוני מלזיר את גרושתו והיא נשואה לו חזרה. דין זה מבוסס על חזקה אין אדם עושה בעילתו בעילת זנות ונאמר בעיקר על מחזיר גרושתו, למרות שיש פוסקים שהרחיבו אותו גם לנישואין אזרחיים ועוד.

זהו הרקע לדין העקרוני, אך יש הרבה מאד ניונסים ושינוי הדין ע"פ פרטים כאלה ואחרים. לכן תשובה באינטרנט אינה המקום לבירור שאלה כבדת משקל כמו זו, שיש לה השלכות לדינים החמורים ביותר של איסורי עריות. לכן כדי לקבל תשובה הלכתית נכונה על האישה להיפגש אישית לשיחה רצינית עם רב שהוא גם דיין ושולט היטב בדינים הללו ולא להסתפק בסתם רב.

בברכה,

חיים בריסק