יחסים בינו לבינה

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 21/04/03 10:41 יט בניסן התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב!

אני מדריך בתנועת בני-עקיבא ולפני זמן מה ניגשה אליי חניכה וביקשה לדבר איתי ביחידות, החניכה באה אליי בבקשה לעזרה, היא סיפרה לי שיש לה חבר ובלי כוונה הם הגיעו קצת יותר מדי רחוק, בעקבות המקרה היא התחילה לחשוב ברצינות על חתונה בגלל שהם כבר נגעו אחד בשניה ולכן הם חייבים להתחתן. הסברתי לה שהיא צעירה מדי (13) וזה יכול להרוס לה את כל החיים ואת חיי הוריה.

איך אני יכול להסביר לה בפירוט שזה לא הדבר הנכון? ומה היא צריכה לעשות בנוגע לחבר?

תשובה

שלום למדריך,
כל קשר עם החבר יגרור אחריו מעשים חמורים יותר.עליה להתרחק מהחבר.יש להסביר לה שהחלטה להקים בית משותף צריכה להיות מתוך כובד ראש ומתוך מחשבה בוגרת ולאחר הכנה רצינית למשמעותם של חיים משותפים.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני