יחסים בין גבר לאישה רווקים

חדשות כיפה הרב רונן נויבירט 22/06/15 13:12 ה בתמוז התשעה

שאלה

שלום רב,

האם התורה אוסרת על לצאת ולבלות בין רווק לרווקה?

אני הבנתי שניאוף זה רק לגבי נשים נשואות.

אז למה דוד המלך היה מקיים יחסי אישות עם הרבה נשים? ולמה שלמה המלך אני קראתי שהיו לו 700 פילגישים?

בברכה.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

קשר בין נשים לגברים לטובה תועלתנית (עבודה, חינוך וכדומה) מותר בגבולות הראויים.
מותר לצאת ולבלות בין רווק לרווקה אם יש סיכוי שמהדבר הזה יצאו נישואין לבסוף.
יציאה רק לשם הכיף ללא כל כונה למיסוד קשר בעתיד היא דבר שראוי להתרחק ממנו.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן