יחידים וגיוס

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 14/10/11 12:17 טז בתשרי התשעב

שאלה

בס"ד

סליחה על השאלה הלא מובנת הרב, הנה תיקון

שלום הרב וחג שמח.

למה יש יחידים שלא צריכים להתגייס בכדיי שיורו את הדרך לאנשים??

אני מתכוון שראיתי מרבנים מהזרם הציוני דתי שכותבים שיש יחידים שלא צריכים להתגייס (נראה לי לדוגמא הרב דב ליאור שהרב צבי יהודה אמר לו לא להתגייס או רק לזמן קצר?) כדיי שילמדו יותר תורה ויראו את הדרך לזרם שלנו?

לפי דעתי אותם יחידים צריכים להתגייס בכל מקרה מפני כמה דברים -

1) אם הם יתגייסו הם מראים דוגמא אישית לתלמידיהם

2) תמיד יהיו את האנשים המבוגרים שסיימו מילואים שלימדו וילמדו בינתיים

3) ה' שומר על תלמידי חכמים ככה שעדיף שהתלמיד חכם יצא בכל מקרה

4) זה רק שלוש שנים או שנגיד שהתלמיד חכם עושה הסדר

*מדובר פה על היחידים שלא מחוייבים להתגייס בכל מקרה

תודה רבה הרב וחג שמח!

הרב, שבת שלום וחג שמח!

תשובה

שלום רב,
הכוונה ביחידים שהם יחידי סגולה, הם יגדלו להיות גדולי דור ולכן, אסור להפריע להם לצמוח. לדעתי כל מי שיכול להועיל בצבא עליו להתגייס ולשרת לפחות במסגרת הסדר, אני חושב זה לא יעכב אדם לגדול בתורה.להיפך, הוא יהי מעורב בדעת עם הבריות, ההכרות עם העולם חשובה כדי להבין את התורה, וכן, על מנת שיכול לפסוק הלכות ליחידו לציבור. מצד שני חייבים לדאוג שהצבא יהיה יותר ידידותי לבחורי הישיבה, ישנו קירסום מתמיד במעמד של בחורי הישיבה בצבא, וזה יכול להרחיק מאוד.

מועדים לשמחה,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.