יחידה עם חצאית

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/02/02 16:04 כב בשבט התשסב

שאלה

שלום,אני בכיתה ח', לומדת באולפנא, ובכיתתי ישנם בנות שאין להם בעיה ללכת עם מכנסיים,אבל לי יש!

פעם זה היה הקטע שההורים שלי לא הרשו לי, ואני רציתי ללכת עם מכנסיים ,אך עכשיו הם עדיין לא מרשים (כמובן)וגם אני לא רוצה!

הבעיה שכולם נפגשים כולן באות עם מכנסיים ואני מרגישה לא טוב עם זה

למרות שאם אהיה היחידה שאבוא עם חצאית יעריכו אותי וידעו שבאמת יש לי אופי חזק אך עדיין זה לא נעים! מה אתה מציע ל לעשות?

אשמח עם תוכל לעזור לי! -תודה-!

תשובה

ב"ה

שלום וברכת ה' עלייך

"אם אין אני לי מי לי וכשאני לעצמי מה אני"

מצד אחד - צריך האדם לבחון איך הוא עומד בעולם מצד עצמו.
אבל, האדם הוא יצור חברתי מצד מהותו ולכן כשהוא לעצמו - מה הוא. עליו לבחון את עצמו גם ביחס לכלל, לחברה. אין הוא יכול להתעלם מהאוירה הכללית.
חכמים הבינו את המתח שבין רצונו של היחיד לבין התחברותו לכלל. לכן עלינו לזכור כללים כגון:"הרחק משכן רע" וכן:"אוי לרשע ואוי לשכנו".
לא שללו את השכנות את החברותאלא את השכנות המזיקה. לכן, ברמה העקרונית אדם צריך לשאוף למצוא לעצמו חברה שדומה לצורת החיים בה הוא רוצה לחיות.
אני לא חושב שאת מרגישה לא טוב מצד ההליכה בחצאית אלא מצד העובדה שאת חשה שונה. הרי גם את מרגישה שיעריכו אותך על כך שאת מאמנה לעצמך. כל הבעיה היא תחושת השונות.
אם את לא מוסגלת להתגבר על השונות, יתכן ועלייך, במתינות, לחפש חברה שמתאימה לעקרונות חייך.
אבל: "תחילת נפילה - ניסה". אם תוותרי לעצמך בענייני החצאית תתחילי לוותר גם בדברים אחרים שאת מאמינה בהם.
אל תשברי! המשיכי ותראי שבסופו של דבר רבים ילכו בעקבותייך. הם מסתכלים עלייך בהשתאות! הם לא מבינים איך את מסוגלת להתמודד עם האוירה מסביב ולהמשיך בדרכך. המשיכי בדרכך ובעז"ה תראי ברכה גדולה.