יחברות על פי ההלכה

חדשות כיפה רבני מעייני הישועה 23/03/14 19:16 כא באדר ב'

שאלה

האם מותר לבחורה בת 17 להיות בקשר עם בחורים. הקשר אינו קרוב ודרך האינטרנט וכדו'. האם מבחינה הלכתית ישנה מניעה מלהיות חברים שלא למטרת נישואים בעתיד הקרוב. ואם אין על מה צריך להקפיד. בתודה מראש.

תשובה

שלום,

ברצון לקשר רגשי עם בחור יש המון עוצמה, גם אם זה נעשה דרך התכתבות, וצריך לשמור על עוצמה זו לקשר נצחי של ברית נישואים, ולא למלא אותו בזכרונות של קשרים רגשיים מזדמנים.

עד שפנויים לקשר למטרת ברית נישואים, כדאי להתאפק ולטפח קשרים חברתיים עם בני מינך בלבד.

בהצלחה.