יותר כיף להיות חילוני?

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/02 16:03 יג בתשרי התשסג

שאלה

שלום כבוד הרב.

בקשר למה שענית לי

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=13261

אז קודם כל תודה על התשובה

דבר שני, היה לי חלק בשאלה, אולי לא סיימתי אותו עם שאלה וזה טעות שלי - אבל התכוונתי לשאול

האם החיים של חוזר בתשובה לא היו קודם יותר קלים? אני לא מדבר על מה שהוא עשה

אני מדבר על מה שהוא לא עשה, חוץ מהנושא של פחות מחוייבויות שיש לו - הוא חי בעולם שרוב העולם חושב כמוהו

רוב העולם רוצה "לחיות את הרגע", לכן יש לו חברה וסביבה יותר גדולה

לאדם דתי אין הרבה חברות להיות בהם, הרבה פעמים אנשים דתיים מוצאים את עצמם לבד

אני יכול לתת לך מס' דוגמאות לכך

כשהולכים ברחוב - הסביבה, לפחות רובה שנמצאת שם היא של אנשים שלא מאמינים

או בתנועות נוער היום - תנועות נוער דתיות שאני מכיר לפחות הם בנ"ע, אריאל ועזרא

ומהמגזר החילוני יש צופים, מדצ"ים, פרלמנט הנוער, הנוער העובד והלומד, מד"א, המועצה הציונית לנוער

יוצא שיש יותר תמיכה לאחרים, ואנחנו נשארים לבד

האם זה לא ככה?

תשובה

ב"ה

חמודי, ממש לא.

החיים הדתיים הם מלאים בתוכן ובעניין.
חיים מאוד יצרתיים ומאושרים.

הכל תלוי איך האדם חי את חייו.

יש אנשים ולא משנה אם הם חילונים או דתיים,
שחיים באשליות,
כן באשליות רבות,
שהם עשירים ומכובדים וגרים בדירת פאר ועושים"חרקות"ברכב שרד באמצע הכביש וכו וכו וכו.
זה הדמיון של האדם.

אולם התורה נותנת לאדם חיי אמת.
חיי שמחה ואושר.
ומי שחי חיי אמת הוא אדם אמיתי
ומי שחי חיי שקר הוא חי באשליות.

וכך כתוב בתורה:
"ראה אנוכי נותן לפניך היום את החיים ואת הטוב ,
את המוות ואת הרע,
ו ב ח ר ת ! "

בברכה,

עוזיאל