"יום כיפור לכולם"

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 09/09/02 20:38 ג בתשרי התשסג

שאלה

לרב שלום

כ 15 שנה אני נוהג בתענית דיבור ביום כיפור . שקיבלתי על עצמי דבר זה אמרתי שזה בלי נדר . השנה בכוונתי להשתתף במנין שמופנה לציבור הרחב מה שקרוי " יום כיפור לכולם " ממגמה לקרב יהודים לתפילה .הערכתי שעקב השתתפותי במנין שכזה אתחייב לדבר גם דברים שהם לא תפילה וד"ת . האם ניתן לראות את ההשתפות והדיבורים כלימוד תורה או האם עלי לעשות התרת נדרים ומהם הדרישות להתרתה שכזו האם יש צורך בפני ת"ח .

כתיבה וחתימה טובה

אלון

תשובה

ב"ה

אלון נפעמתי מהעוצמה שלך יישר כוח!!!

אם אמרת "בלי נדר " בבירור אז זה בלי נדר .
ואתה יכול להפר.
אגב בפרוייקט הזה "יום כיפור לכולם" הוא פרוייקט מאוד טוב מאוד אנושי יש בכוחו לקרב אותנו לאבינו שבשמיים.והלואי וירבו יותר מקומות שיכניסו את זה.
אך יש לדעתי זלזול באנטלגנציה של הציבור כי הם מחלקים סידורים רק עם כל נדרי ערבית ותפילת נעילה.
למה?
"חילונים לא באים לשמוע מפטיר יונה?
בגלל שהם "חילונים אז לא לתת להם מחזור רגיל?
לא מצא חן בעיני.

והוא רחום יכפר .

בברכה,

עוזיאל