יום טוב שני של גלויות

חדשות כיפה הרב יוסף יגודה 04/11/01 04:35 יח בחשון התשסב

שאלה

לאחרונה עברתי עם משפחתי ליפן, לצורך עבודה מטעם החברה. אורך השליחות אמנם מתוכנן להיות כשנתיים עד שלוש שנים, אך אינו מוגדר במדויק ולנוכח המצב הכלכלי והוא עשוי להסתיים בחודשים הקרובים. בכל שנה, אנו מתכננים לשהות בחו"ל בסוכות ובשבועות אך לשוב בארץ לחג הפסח. השאלה היא האם עלינו לשמור גם יום טוב שני של גלויות או להמשיך ולשמור יום אחד בלבד.

תשובה

אם דעתך לחזור בתום התקופה לארץ ישראל דינך כבן ארץ ישראל ואין צריך לשמור יום טוב שני, כך היא הכרעת ההלכה לרוב הדעות.

אמנם יש לציין שגם בן ארץ ישראל בחו"ל במקום יישוב של ישראל אסור בעשיית מלאכה ביום טוב שני ואפילו בצנעא.