יום טוב שני של גלויות

חדשות כיפה הרב שי פירון 04/11/01 04:35 יח בחשון התשסב

שאלה

לאחרונה עברתי עם משפחתי ליפן, לצורך עבודה מטעם החברה. אורך השליחות אמנם מתוכנן להיות כשנתיים עד שלוש שנים, אך אינו מוגדר במדויק ולנוכח המצב הכלכלי והוא עשוי להסתיים בחודשים הקרובים. בכל שנה, אנו מתכננים לשהות בחו"ל בסוכות ובשבועות אך לשוב בארץ לחג הפסח. השאלה היא האם עלינו לשמור גם יום טוב שני של גלויות או להמשיך ולשמור יום אחד בלבד.

תשובה

ב"ה,

שלום וישע רב,

לפי תשובתו של הרב גורן אין אתם חייבים ביו"ט שני של גלויות.
אני מקווה שהמצב הכלכלי ישתפר, בלי קשר לשמחה לראות את כולנו בארץ ישראל....

כל טוב,

שי