יום טוב שני במשרד

חדשות כיפה הרב בנציון אלגאזי 03/04/13 13:42 כג בניסן התשעג

שאלה

שלום

יש לי משרד שעוסק בהשקעות. רוב הלקוחות שלנו נמצאים בחו"ל. יש לנו משרד בארץ וגפ סניף בשוויץ. בחברה שני שותפים יהודים אני שגר בארץ ועוד יהודי שגר בשוויץ אבל אני בעל שליטה בחברה.

יש לי 2 שאלות שקשורות ליום טוב שני בחו"ל:

א) האם אפשר לפתוח את המשרד בשווץ ביום טוב שני בתנאי שרק גויי יעבדו ולא היהודים כמובן. והאם אפשר לדבר בטלפון עם העובדים הגוים האלה. אולי יש בעיה של מראית עיין? או בעיה אחרת.

ב) נגיד שאפשר לפי ההלכה לפתח את החברה בתנאי שרק גוים יעבדו האם יש בעיה במקרה שהגוים האלה ידברו בטלפון עם לקוחות יהודים שגרים בח"ול? כי בעיקרון אסור ליהודי בארץ לדבר עם יהודי בחו"ל ביום טוב שני, אבל לעובד גוי שלי זה גם יהיה אסור?

ג) יש לנו קרן השקעות שאנחנו מנהלים שרוב המשקיעים הם יהודים. האם אני בארץ יכול לקנות ולמכור בשוק ההון ביום טוב שני כיון שאני בארץ או זה אסור לי בגלל שהמשקיעים הם יהודים מחו"ל שייהנו מהרווחים?

תודה רבה

תשובה

השלום
א.אם ידוע לכולם שהמשרד בבעלות יהודית אין לפותחו בייוט שני
ב.יש מראית עין וגרימת זלזול ליהויי חול
ג.אין בעיה