שאל את הרב

יולדת, בן זוג

חדשות כיפה רבני ישיבת הר ברכה 19/09/11 16:16 כ באלול התשעא

שאלה

שלום רב, יש לי שתי שאלות:

1. אחותי בהריון ב"ה, ואמורה ללדת בכל יום. היא מאוד רוצה שאהיה איתה בלידה, במידה והיא תצטרך לנסוע לבית החולים בשבת, מותר לי לנסוע איתה? או שמא זה יהיה חילול שבת?

2. יש לי חבר כמעט שנה ובעז"ה התכנון הוא להתחתן אבל לא בקרוב. הוא מבקש מאוד שאבוא אליו לשבת אבל אבא שלי מתנגד לחלוטין. מה לעשות?

תשובה

שלום
1. מלווה אחד יכול להצטרף לנסיעה, הבעל או האם או תומכת לידה. ורק במקרים חריגים, כאשר היולדת נכנסת להיסטריה ותובעת שגם בעלה וגם אמה יסעו עמה, יוכלו שניהם לנסוע. וכן אם מחמת חרדתה היא תובעת שיזעיקו את תומכת הלידה, אפשר להענות לבקשתה. אבל אסור לתכנן מראש שיסע עמה בשבת יותר ממלווה אחד.
ויש חולקים וסוברים שצריך להיענות לבקשת היולדת, גם כאשר היא אינה בהיסטריה, שאם תרצה שיסעו עמה בעלה ואמה ותומכת לידה - יסעו כולם, כדי ליישב את דעתה. ולדעתם מותר גם להאריך את הנסיעה כדי להביאם, או להתקשר אליהם כדי שיסעו בכוחות עצמם לבית החולים. אולם נראה שזה פינוק מוגזם, שאינו מצדיק נסיעה בשבת. וכך המנהג הרווח שרק מלווה אחד מצטרף ליולדת. ואם הנסיעה ארוכה והם נוסעים ברכב פרטי והבעל מתכוון לנהוג, יוכלו לצרף את תומכת הלידה או האם, כי לעיתים יש צורך באדם נוסף שיחיש עזרה ליולדת בעת הנסיעה.

2. גם במאורסים יש מחמירים כדי שלא לפגוע בנורמת הצניעות ולכן עדיף שלא

ולהלן הרחבה ומקור התשובה מספר פניני הלכה מאת הרב אליעזר מלמד שליט"א ועייני בספר באתר ישיבה

http://www.yeshiva.org.il/midrash/shiur.asp?cat=1328

כתבות נוספות