יוהכ"פ

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 03/10/11 18:19 ה בתשרי התשעב

שאלה

שלום הרב!

אני הנני עומדת לפני יוהכ"פ...מנסה כמה שיותר לעסוק בענייני הימים הנוראיים..ענייני תשובה וכו'...

אבל נתקלתי בבעיה...אני לא מרגישה יותר מידי אשמה...אני יודעת שעשיתי המון עבירות..אבל חלקן בשוגג...וחלקן גם בכוונה..אבל גם אלא שיצאו במזיד...אז נכשלתי- לפעמים אדם נכשל..כאילו...מה קרה?אז בגלל שנכשלתי אני עכשיו צריכה לבכות יום שלם שה' יסלח לי?כאילו...מן הסתם הוא יבין שאני לפעמים טועה כי אני בן אדם..וגם..אני מתקדמת..אם פעם היה לי קשה ב3 דברים..אחד מהם חיזקתי במשך השנה שעברה ועכשיו קשה לי רק ב2...אז לבכות על ה2 האלה כאילו אין מחר?!!

אם אני במגמה של עלייה והתקדמות...?!!

אני פשוט לא מרגישה אשמה יותר מידי...זהו!תודה..אני מקוווה שהרב יענה לי לפני יוהכ"פ..

תשובה

שלום רב,
ומי אמר שיום הכיפורים צריך לבכות כל היום? והרי המשנה בתענית אומרת שלא היו ימים שמחים לישראל כט"ו באב ויום הכיפורים... צער על מעשים לא טובים צריך להיות, אבל אם מתקדמים אין צורך להצטער יותר מידי.
כך נהגו החסידים בבחינת "שבע יפול צדיק וקם".
המשיכי לעלות במעלות התורה והיראה, תשובה מביאה שמחה פנימית גדולה.

כל טוב,
חיים רטיג ישיבת "בינות" רעננה.