יהרג ואל יעבור

חדשות כיפה הרב שמואל זעפרני 29/04/03 12:27 כז בניסן התשסג

שאלה

לכבוד הרב שלום,

בעקבות טקסי יום השואה ושיחות עם מורות,יצא לי לחשוב על הנושא של יהרג ואל יעבור. אני מבינה מדוע על גלוי עריות ושפיכות דמים צריך להיהרג,הרי בעצם הורסים יצירה של הקב"ה,אבל לא הבנתי מדוע אם עובדים ע"ז, שאין בה כל כוונה אמיתית ויודעים שהיא שקר מוחלט, ועושים זאת רק כדי להינצלזה גם אסור. הרי בעבודה למשהו צריך גם אמונה, אחרת מה היא שווה בעצם?

תודה מראש.

תשובה

שלום לשואלת,
כל זמן שאדם עובד ע"ז גם אם הוא לא מאמין בה וחושב שזה שקר,זה נקרא ע"ז.
בברכה וכל טוב
שמואל זעפרני