יהדות

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 07/11/12 19:55 כב בחשון התשעג

שאלה

שלום

במישור המעשי,האם יש יתרון לבחור לא לאכול מאכל חלבי לאחר שאוכל בשר?

אם כן מהו? וכוונתי מתכוון בעיקר מבחינת צורת החיים הנכונה לאדם עפ"י דת ישראל.

תודה לרב

תשובה

שלום וברכה

אני מצטער אבל נראה לי שלא הבנתי את השאלה. אם התכוונת לשאול מה הסיבה עבורה אנו לא אוכלים חלב אחר בשר, אחת הסיבות היא על מנת לפתח באדם את החוש המוסרי: מכיוון שאכילת בשר היא גזל חיים של בעל החיים ואכילת החלב היא גזל רכושו - תורת ישראל מנסה להפריד את האכילה כדי להטמיע באדם שאף אם כעת, עקב חולשתנו, מותר לאכול בשר וחלב, לפחות לא ביחד מדין 'הרצחת וגם ירשת'. והפרדה זו, מעדנת את האדם ולאט לאט, בפרספקטיבה של דורות, תגרום להרמוניה בין ברואיו של הקדוש ברוך הוא ולאי אכילת בשר ושתיית חלב בכלל.

בברכה חגי