ידיד

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 14/06/04 14:46 כה בסיון התשסד

שאלה

אני כבר כתבתי את השאלה ולא קיבלתי מענה אז אני כותבת שוב. כבוד הרב שלום אני בחורה דתית בת 21 ששומרת נגיעה ונקראת "דוסית" והשנה למדתי במכללה מעורבת והכרתי בחור שמיתגורר בישוב שלי והוא מגיע ללימודים עם רכב ואני וחברה שלי שגם דתיה עלינו איתו המון פעמים ללימדים הבעיההיא שהוא כול הזמן זורק לי הערות שהוא מעונין בי ואני ממש לא מעונינת שכחתי לציין שהוא בחור שחזר בתשובה והחברשלחרה שלי רוצה עכשיו לדבר איתו שיפסיק כי הוא גם התחיל להיתפלל בבית כנסת שאני מיתפללת כדי לראות אותי וזה ממש מפריע לי אבל הבעיה שלי היא שאם החבר חברה שלי ידבר איתו אז אולי זה יעשה עליו רושם על הבנות הדתיות הוא לא מכיר הרבה בנות דתיות אשמח מאוד לקבל תשובה בהקדם תודה מראש

תשובה

שלום רב:
חשוב שהשליח יסביר לאותו בחור שבציבור של שומרי תורה ומצוות לא מקובל להעיר הערות מהסוג הזה ואם ברצונו להכיר את הבחורה לצורך נישואין עליו לפנות ע"י גורם שלישי בצורה מכובדת,
אם אכן בסופו של דבר יפנה אלייך בצורה עניינית או אז תוכלי לתת לו את התשובה המתאימה ובכך לסיים את העניין.
מיכאל ברום.