ידידה לאחר נישואין

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 19/09/02 20:32 יג בתשרי התשסג

שאלה

שלום

פתחתי איזשהו דיון בפורומים בכיפה אודות הקשר שבין בן לבת לאחר נישואין.

לא אאריך, רק רצוני לשאול האם כל עסקי ה"ידידות" שקיימים לפני חתונה צריכים להסתיים לאחר חתונה או שזה טבעי ונורמאלי -לטענת חלק מהפורום- עקב כך שאנחנו חיים בחברה מעורבת, להיות ידידים גם לאחר חתונה?

ידידים, קרי: שיחת טלפון מידי פעם -לא אישית מידי- איחולי שנה טובה... וכולי.

אם אפשר בתשובה בבקשה להתייחס גם לאנשים שלא חונכו על חינוך מעורב, ולא רגילים ב"ידידות" בין שני המינים, וגם לאנשים ש"רגילים" בידידות מן הסוג הזה.

תשובה

ב"ה

דינה שלום.

כל הקשרים שבין בנים ובנות לפני החתונה מותרים רק לצורך נישואיו,ולמעשה גם לפני הנישואיו אין לעודד ידידויות בין המינים.
העובדה שעובדים בחברה מעורבת זהו הכרח ומתוקף הכרח זה מותר לשוחח בענייני עבודה ולהשתדל שלא לפתח זאת לקשר של ידידות.
ניתן לשגר אגרות שלום וברכה במסגרת של יחסי עבודה תקינים וכן מותר לשגר אגרות מ ה ז ו ג ,אל הידיד או הידידה.
המושג של ידידה או ידיד שאינם בן הזוג הוא מושג שזר ליהדות.
הידיד והחבר הבלעדי של האשה הוא בעלה ואלו
החברה והידידה היחידה של הבעל היא אשתו.
רבים מתיחסים לכך כמחמאה:נהדר להיות היחידה בחייו של אהובך ו/או היחיד בחייה של אהובתך.

בברכה,

עוזיאל