ט' באב

חדשות כיפה הרב שי פירון 01/07/01 20:12 י בתמוז התשסא

שאלה

האם אפשר ללכת לבריכה,לשמוע מוזיקה ולחופשה במלון בשלושת השבועות שבין י"ז בתמוז לט' באב?

תשובה

ב"ה

דיאנה,

שלום רב!

1. יש להבחין בין אשכנזים לספרדים. ספרדים מקילים יותר במנהגי האבילות עד לר"ח אב ואשכנזים מחמירים מיז' בתמוז.
2. אפשר ללכת לבריכה עד לר"ח אב, בעיקר בשל החום הגדול השורר בישראל. אבל, יש להשתדל לעשות זאת בלא "הפרזה" בשמחה ובהשתוללות אלא לצורך רחיצה והתרעננות בלבד. מי ששוחה לשם בריאות כל יום בהוראת רופאים יפסיר ללכת לבריכה בשבוע שחל בו ט' באב.
לענין שמיעת מוזיקה, לספרדים אין איסור לשמוע מוזיקה עד ר"ח אב ולאשכנזים ראוי למעט ככל שניתן בשמחה מיז' בתמוז. כדאי להחליט לשנות את האוירה הכללית ולמעט במוזיקה שמחה.
ג. בהתאם לכללים שלעיל, ניתן לצאת לחופשה

כל טוב,

שי