טרמפים

חדשות כיפה הרב אורי ליפשיץ 18/09/11 12:16 יט באלול התשעא

שאלה

בס"ד

כבוד הרב שלום,

אני וחברותיי כרגע נמצאות בשירות לאומי וגרות יחד בדירת שירות. כשאין לנו ברירה אנחנו נאלצות לעצור טרמפים, שלמען האמת עדיפים לנו על פני אוטובוסים או מוניות. חברה שלי אומרת שנראה לה שיש עם זה בעיה של צניעות, ושלפי ההלכה בטח אסור לנו בכלל לעצור טרמפים.

ממה שאני זוכרת קראתי פעם שו"ת בנושא הטרמפים, כלומר שהדבר מותר, כמובן עם הגבולות הברורים.

השאלה היא האם באמת יש כאן בעיה של צניעות, ואם אין אז איפה הגבולות?

תודה מראש ושבוע טוב ומבורך!

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ערב טוב

כמדומני שהבעיה בנסיעה בטרמפים היא לא צניעות, אלא ספק פיקוח נפש, ושאר מרעין בישין שעלולים להתרגש על הרדם בנסיעה עם אדם לא מוכר.

כמובן שכשמדובר במקום מוכר ובאזור מהוגן, הסיכויים לנ"ל קטנים, אך יש שחוששים.

כל טוב

אורי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן