טסטרים בחנות

חדשות כיפה הרב חיים רטיג 08/07/11 15:57 ו בתמוז התשעא

שאלה

בס"ד

שלום !

הייתי בחנות פארם והיו שם דאורדורנטים. רציתי לדעת מה הריח של אחד מהדורדורנטים - אז ריססתי על דף ידי. בחנות זו אין בכלל דאורדורנטים / בשמים שכתוב עליהם "טסטר"..

האם מותר לבדוק הריח ע"י לחיצה ? (נהגתי נכון???)

תודה , שבת שלום!

תשובה

שלום רב,
לפי הבנתי במקרה שאין דאודורנטים מיוחדים לכך, אסור לבדוק הריח, וגם אם המוכר מסכים, יתכן כי אין לו סמכות, וגם אם יש לו, הוא מסתבך עם גזל של הקונה שיקח מוצר זה.
מצד שני כיון שכנראה אין בזה שווה פרוטה, אין כאן דין גזל הקלאסי, אלא, מידת אנשי המבול שהיו נוטלים פחות משוה פרוטה תורמוסין כל אחד ובסופו של יום היה נלקח הכל.

כל טוב,
חיים רטיג, ישיבת "בינות" רעננה.