טמאות הנשמה עקב מסיבה בפורים

חדשות כיפה הרב חגי לונדין 22/02/13 15:36 יב באדר התשעג

שאלה

שלום אני בת 14.5 אני לומדת באולפנה במרכז הארץ .

היום (יום שישי) הלכתי עם עוד חברה מבית ספרי לבקר חברות בבית ספר אחר שהוא אולפנית פחות דתייה .

אחת הבנות הציעה שנילך לקניון כי יש שם הרבה אנשים והיא אמרה שיהיה ממש כיף

כשהגענו לקניון היו שם בנים ובנות בערך בגיל שלי ומעלה

והם התחפשו עם תחפושות מגעילות , מזוויעות , לא צנועות , וחשופות.

אני פשוט הרגשתי זוועה עם עצמי שהייתי שם לא ידעתי שאלה האנשים והלבוש שיהיו שם ,

אומנם לא הייתי שם להרבה זמן כי אני וחברתי ברחנו משם אבל זה לא מכפר על זה ותורם להרגשה.

וכעת אני פשוט מרגישה שהנשמה שלי טמאה ומלוכלכת , ואני לא כל כך יודעת מה לעשות כדי לטהר אותה בחזרה.

אתמול גם כן דיברתי עם חברה שלי על זה שאני רוצה להתחזק ובאמת שניסיתי אבל לא ידעתי מה הולך להיות שם ולאן אני הולכת!

עצות???

אני ממש על סף בכי ולא יודעת מה לעשות עם עצמי אני מרגישה כל כך... נורא!!

תשובה

שלום וברכה

אנו מצויים היום בתרבות לא פשוטה. ובאופן טבעי מי שיש לו נשמה רגישה יותר נפגע ממנה. ראי זאת כעדות לכך שיש לך רגישות אמונית וזה יפה מאד לנערה בגילך. זה לא אמור להעציב אותך אלא להיפך.
מצד עצות מעשיות - כדאי להעמיק בלימודי אמונה ומחשבה שמרגילים את האדם להביט על הצד הפנימי בחיים ופחות על החיצוני, וממילא גם התחושות מהמציאות החיצונית מקבלים פורפרציה, מתוך הבנה שהמציאות החיצונית היא זמנית למרות העוצמה הגלויה שהיא מופיעה לעיניינו. ממליץ לך ללמוד את ספריו של הרב צבי טאו "לאמונת עתנו" שמרחיבים בסוגיה הזו וכתובים ברובם בשפה פשוטה

בברכה חגי