טלפון מהעבודה

חדשות כיפה הרב דוד פנדל 07/08/06 15:24 יג באב התשסו

שאלה

שלום לרב

אני עובדת בחנות בגבעת שמואל.

אני מבקשת לדעת האם לפי ההלכה מותר לי להשתמש בטלפון של החנות לשיחותי הפרטיות, או שמא הדבר הוא גזל. בעל החנות לא פרט שום הוראה בקשר לכך והוא איננו כאשר אני עובדת, כך שנראה לי שלא אכפת לו. מה ההלכה אומרת לגבי העניין?

בתודה מראש, אורית כץ

תשובה

. ראוי לסכם מראש עם בעל החנות בענין זה, ולפי מה שיסוכם יש לנהוג. מ"מ שמוש סביר ע"פ הנוהג במצבים כגון אלו מן הסתם מותר, שעל דעת כך את מועסקת, אבל כאמור צריך לדבר עמו על כך ולוודא את הענין.
הרב דרור