טלויזיה

חדשות כיפה הרב יהושע ויצמן 21/11/01 04:32 ו בכסלו התשסב

שאלה

האם מותר להכניס טלוויזיה לבית?

תשובה

אני מבין שהשאלה היא בנוגע לתכנים (הספורים מאד) החיוביים שיש במכשיר זה [רוב התכנים העוסקים במה שמכונה 'תרבות הפנאי' מלאים בפריצות, רדיפת כסף, ועוד כהנה וכהנה תכנים שאינם תואמים את היהדות ואף נוגדים אותה. יותר מזה - עצם המושג 'תרבות פנאי' הוא מושג זר לנו, ומניח מראש כי לאדם אין תפקיד ומטרה בעולם].
ובאשר לתכנים החיוביים הבודדים שבו - משל למה הדבר דומה - לאדם שבא לאכול ארוחת צהריים מתוך סיר לילה (נקי כמובן) שבו בנו הקטן עושה את צרכיו. ברור שכל אדם בר דעת לא יעשה כך באשר הכלי הוא מטונף.
כנ"ל לגבי הטלויזיה אשר על פי רוב משמשת לתכנים גרועים. היום כבר הוכח שהטלויזיה משפיעה בודאות לרעה על אחוז מקרי הפשע והאלימות בציבור בכלל ובנוער בפרט.