שאל את הרב

טלויזיה בבית ההורים

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 10/12/12 10:24 כו בכסלו התשעג

שאלה

שלום לכבוד הרב,

רציתי לשתף את הרב באירוע שקרה לי בדייט.

במהלך הדייט הבחור אמר כמה חשובה לו משפחה טובה וכו' וכו'.

ואיך שהוא הוא הוביל את הדיון לעניין של טלויזיה.

הוא אמר שמבחינתו טלויזיה (בכל מינון שהוא או תוכן שהוא) זהו דבר הרסני ואסור בשום אופן להראות לילדים אפילו לא קצת טלויזיה. ולכן ברור שכשהילדים שלו יגיעו לסבא וסבתא הטלויזיה לא תדלק.

אני באה ממשפחה דתית, אבל יותר ליברלית. יש לנו בבית טלויזיה (אני באופו אישי לא כל כך רואה את זה, כי זה לא מעניין או מושך אותי ויש לי דברים אחרים חשובים לעשות) לאמא שלי חשוב לראות חדשות לפחות פעם ביום ובכללי היא אוהבת שיש רעש בבית ולכן מדליקה רדיו או טלויזיה.

ברור לי שאת ההורים שלי אני לא יכולה לשנות ואני צריכה לקבלם באהבה ובשמחה.

צרמה לי הגישה של אותו בחור שטלויזיה זה כמו רעל ואסור באיסור חמור לראות אפילו קצת. גם אם זה יעלה במחיר של ניתוק מהמשפחה. אני בכלל לא מסכימה עם סולם הערכים הזה ומבחינתי המשפחה קודמת לכל.

אני מחוייבת בכיבוד הורים, דאגה ועזרה להם ולא אני זאת שאקבע את המינון של הטלויזה בבית הורי. לא מחפשת מלחמות אני. לא על דברים שאפשר להבליג.

האם הבחור צודק בגישתו?

הרגשתי שהוא מסתכל עלי בבוז ומבחינתו אני מינמום חילוניה. מרוחקת מתורה ויראת שמיים- מה שכמובן אני לא חושבת כנכון. אני פשוט יודעת היכן צריך להבליג ולכבד את ההורים. ומבחינתי אני יכולה להיות בבית עם טלויזיה דולקת ולא להתקלקל על ידי זה שאני לא מסתכלת בזה ועסוקה בדברים אחרים, אבל אני לא מוצאת לנכון לריב בגלל זה עם הורי. ולבוא בדרישות מהם לשנות הרגלים (דרישות שממילא לא ימולאו ולא תפקידי לבוא עם דרישות כאלו).

מה אני אמורה לחשוב? איזו גישה נכונה ובריאה יותר?

תשובה

שלום לך.
ההגדרה "איזו גישה נכונה ובריאה יותר" קצת קשה לי.
דרכים שונות יש בעבודת ה'. יש דרך המשותפת לרבים, דרך האמצע, והיא רחבה מאד, והולכים בה רבים בנתיבים שונים אלו מאלו, ויש דרכים קיצוניות, כמו, לדוגמא, דרך ה"פרישות", שבה האדם לא מרשה לעצמו דברים שאינם אסורים. בוודאי שדרך זו, דרך הפרישות, אינה מתאימה לרבים, אבל היא מתאימה ליחידי סגולה. הרב קוק כתב, שיש כאלה ההולכים בדרך הפרישות, ומרגישים בה שמחה גדולה, יותר מאלה שלא הולכים בדרך הפרישות, אלא בחרו ללכת בדרך הממוצעת.
אינני מכיר את הבחור שאיתו נפגשת, ואינני יודע האם הוא באמת באמת קבע לעצמו את דרך הפרישות, ואם כן- האם הוא שמח בה, ברור לי כי זו לא דרכך, ואת לא צריכה להרגיש לא נוח שאין את הולכת בדרך זו.
אכן, את לא צריכה לריב עם הורייך לגבי דברים כאלה ואחרים אחרי חתונתך (וגם היום) ואת צריכה לשקול היטב איזה בית את בונה, איזו זוגיות את בונה. חשוב שתבני זוגיות כמו שאת רוצה, ולא תבני זוגיות בדרך שתסדר עם ההורים.
ומעבר לכל- צריך תמיד גם "שכל טוב", לדעת ללכת בנועם האיש עם אשתו, הבן והבת עם ההורים והורי בן/בת הזוג...

כתבות נוספות