טיפול בגופה

חדשות כיפה הרב צבי קוסטינר 09/10/02 13:29 ג בחשון התשסג

שאלה

כמורה לכימיה נחשפתי למאמר שהתפרסם בעיתון "הארץ", בתאריך 10.9.02 . במאמר זה דנים בתהליך של שריפת הגופה והפיכתה ליהלום, שישמש כמזכרת למשפחה.

ברצוני לברר את ההיבט ההלכתי של תהליך זה כתחליף לקבורה הנהוגה ביהדות.

תשובה

שלום רב
לפי ההלכה צריך לקבור, והשריפה אסורה בצורה חמורה עייני בשו"ת דעת כהן סימן קצ"ז לעניין הצעה לשרוף את המתים שהיתה לפני 68 שנה ויצאו נגדה כל גדולי ארץ ישראל וירושלים בחריפות עצומה. שם מובאים כל הטעמים מדוע זה אסור.
בברכה
צבי קוסטינר