שאל את הרב

טיסות לחו

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 27/01/04 13:43 ד בשבט התשסד

שאלה

שלום.

אני ממש לא מצליחה להבין את העמדה של היהדות בנושא של טיסות לחו"ל. אני מאוד אוהבת לטוס לח"ל ולא רואה בזה דבר רע בכלל, ואני לא מבינה למה זה נקרא דבר רע. הרי בסך הכל הקב"ה ברא את כל העולם הזה, כ"כ יפה, עם כאלה מקומות מדהימים, והוא לא רוצה שנהנה מהם?

ואני גם ממש לא חושבת שיש קשר בין מי שטס לטייל בחו"ל, ולאהבה שלו לארץ ישראל. הרי הטבע של העולם זה שגם דברים/ אנשים שאנחנו אוהבים אנחנו לא 24 שעות ביממה איתם. גם בן אדם שמאוד אוהב את המשפחה שלו, יעזוב בשלב כלשהו את הבית, זה לא אומר שהוא לא אוהב אותם, זה פשוט הדרך של העולם.

אשמח לשמוע את דעתך.

תודה.

תשובה

שלום רב:

מבחינה הלכתית כבר הסברנו בהזדמנות אחרת שיש מקום להתיר לנסוע לחו"ל במקרה שהוא זקוק לדבר לצורך נפשי,

אבל אכן את צודקת שבעיקרון אין לצאת את ארץ הקודש.

לשאלתך מדוע, עלייך לדעת שבא"י יש את כל סוגי הנופים שקיימים בעולם אלא הכול שאלה של כמויות,ילד גדול מסתפק במשחק לגו שהוא קטן ואילו ילד קטן נדרש לשחק ב"דופלו" מאחר והוא צריך המחשה יותר גדולה.בעיקרון יש בא"י גם הרים גם מדברות וגם מים אבל הכל בצורה מתומצתת,

המצב האידיאלי הוא שנזין את נפשנו מהנופים הללו ונסתפק בכך.המקום המתאים ביותר לנפש היהודית מבחינת התזונה שלה הוא כאן בארץ ישראל.

אסור לנו להתעלם מכך שכאשר יוצאים את הארץ נחשפים גם ללא מעט תופעות שליליות שקיימות באומות העולם.

לסיכום נזכור שא"י היא ארץ עם חוקיות אלוקית כאשר הקדושה קיימת בכל מקום ומקום "עיני ה' אלוקיך בה מראשית שנה ועד אחרית שנה".

מיכאל ברום.

כתבות נוספות