טייפ עם שעון שבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 13/10/02 21:52 ז בחשון התשסג

שאלה

האם מותר לי להפעיל טייפ על שעון שבת,ז"א שהוא לחוץ על PLAY וכשיפעל השעון שבת אני אשמע מוזיקה מקלטת?ואם התשובה היא לא בגלל מראית עיין הייתי רוצה שתסביר לי את הנושא של מראית עין. הרי זה בחדר שלי ואף אחד לא ידע שאני שומעת חוץ מהמשפחה שתדע שזה על שעון שבת?

תשובה

בס"ד

כל הדברים הללו הם אסורים לא בגלל חשש של שמא זה יקרה אלא בגלל חשש קרוב מאוד מאוד לודאי במהלך הזמן.

ראי.
יכול להיות שבפעם הראשונה שתעשי זאת - אף אחד לא ישמע וכו' ושום דבר רע לא יהיה.
אבל בפעם השניה והשלישית ישאר חלון פתוח ותחשבי שאף אחד לא שומע וישמעו. יהיה מזה חילול ה' וזילזול של כבוד שבת.

את יכולה בשבת שניה או שלישית להכנס למוזיקה ולהיות בתוכה ומרוב שאת בפנים את יכולה להגביה או להנמיך ולשכוח את השבת. להוסיף בס או להוריד. להחזיר קלטת או להריץ קדימה - כמו שעושים בדרך כלל.
בקיצור - כל הענינים הללו של "מראית עין" נובעים מהיכרות מאוד עמוקה עם נפש האדם ודרכי התהגותו. זה לא ספק - זה ודאי!

----
בשולי הדברים
אומר לך כי אני לא מבין כלל את הצורך לשמוע מוזיקה מאיזה כלי חיצוני ביום שבת.

שבת יש נביעה פנימית חזקה מאוד של הנשמה. "כי היא מקור הברכה".

תקשיבי לקול הנשמה שלך.
קצת שקט.
קצת שלוה.
רוגע וטוהר.
ותשמעי מהנשמה שלך צלילים נפלאים.
מוזיקה שאף מחבר בעולם לא מסוגל לכתוב.
מוזיקה שלך.
מוזיקה של הנשמה שלך.
מוזיקה פנימית, אמיתית,
מוזיקה של שבת.
מזמור שיר ליום השבת.