טיול שיש בו סכנה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 06/01/02 05:15 כב בטבת התשסב

שאלה

האם מותר לעשות מעשה שיש בו אחוז קטן של סכנת פציעה כגון: טיפוס הרים(יש הרבה אנשים שעושים את זה)

תשובה

בס"ד

שלום
בכל מעשה שעושים יש רמה מסוימת של סיכון ואפילו בעבודה יש דבר כזה שהרי נאמר בעבודה "ואליו הוא נושא את נפשו" וחכמינו אמרו במסכת בבא מציעא (דף קיב/א) "מפני מה עלה זה בכבש ונתלה באילן ומסר את עצמו למיתה לא על שכרו?"
הרי לך שמותר לעבוד אף על פי שיש בזה קצת סיכון ומכאן לכל דבר שיש בו קצת סיכון והוא חיוני.
לעומת זאת חכמינו אמרו שכשאדם עובר תחת קיר נטוי מיד מתעורר עליו הדין בשמים
(ברכות דף נה/א) "ואמר רבי יצחק שלשה דברים מזכירים עונותיו של אדם ואלו הן: קיר נטוי, ועיון תפלה, ומוסר דין על חבירו לשמים"

הרי לך שלקיחת סיכון אסורה ומזכירה דינו של אדם כיון שסומן על זכויותיו שיעשו לו נס. ועוד יש כהנה רבות בחז"ל שאסור לאדם להכניס עצמו במקום סכנה.