טיול עם מים

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 04/10/02 15:19 כח בתשרי התשסג

שאלה

שלום לכבוד הרב.

א- מה אני אמורה לעשות במקרה בו חברותי ואני יוצאות לטיול במסלול עם מים (וחייבים לטבול במים כדי לעשות את המסלול) ובאותו מסלול יש גם קבוצת בנים שבאו לעשות טיול...

ב- איך נכנסים למים? ואם באמת ישנה בעיה להכנס למים כאשר הם במים (עקב שחיה מעורבת וכו') אז בעצם לבנות אסור לעשות מסלולים עם מים?

ג- שאלה נוספת- האם הכנסת הרגלים לאותם המים נחשבת שחיה מעורבת? כלומר אם נמצאים בים ומכניסים רק את הרגליים וכו'..

ג- ושאלה אחרונה- קרה לנו כמה פעמים שאנחנו עושות טיול עם האולפנא ובטיול יש מים שחובה לעבור בהם (לדוגמא נקבת השילוח אותה עשינו פעמיים) וגם הרב נכנס למים. האין זה איסור?

תודה מראש

תשובה

בס"ד

התשובה לכל השאלות הללו תלויה במציאות הקיימת והמתפתחת.

א- מחכים עד שהם יעברו ואז תעברנה הבנות. ולא להפך כי אם אתן תעבורנה ראשונות - הן יצפו בכם מרצון או בחצי רצון.

ב- אפשר לעשות מסלולים עם מים רק כאשר בקבוצה שלכם אין בנים - רק בנות. בכלל טיול עם בנים הוא מאוד מאוד בעייתי - בלשון המעטה.

ג- הכנסת רגלים למים אינה נחשבת "רחצה מעורבת". אבל השאלה היא כמה מהרגלים ובאיזה מרחק מהבנים הרוחצים. לפעמים הכנסת רגלים גוררת את הרמת שולי השמלה וכשזה נעשה ליד בנים - זה כמעט כמו "רחצה מעורבת".

ד- לא.