טיול ביז בתמוז

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 13/06/02 07:34 ג בתמוז התשסב

שאלה

שלום רב

בשבוע שיחול בו י"ז בתמוז אני ההיה עם אשתי בחו"ל,ברצוני לברר עם מותר ביום זה לצאת לטיולים או מה ניתן לעשות ביום זה.

נא תשובתך המהירה

תודה

שמואל

תשובה

שלום וברכה.

עליכם לדאוג לכך שתוכלו לצום בי"ז בתמוז. אם הטיול גורם לכך שתצטרכו להפסיק את הצום - אין לטייל.
מעיקר הדין אין איסור לטייל בי"ז בתמוז.

ברם, צריך לזכור שאין הדבר נאה לטייל ביום צום.
יום צום נועד לעיסוק בתשובה, כדברי הרמב"ם (הל' תעניות ה,א) שהצומות נועדו "כדי לעורר הלבבות ולפתוח דרכי התשובה ויהיה זה זכרון למעשינו הרעים ומעשה אבותינו שהיה כמעשינו עתה עד שגרם להם ולנו אותן הצרות, שבזכרון דברים אלו נשוב להיטיב שנאמר (ויקרא כ"ו) והתודו את עונם ואת עון אבותם וגו'."

אם כן, ראוי לעסוק ביום צום בענייני דיומא.
אולי תעסקו בחו"ל ביום זה בפעילות ציונית?

ישראל סמט