טיול בחודש אב?

חדשות כיפה הרב מיכאל ברום 13/07/04 23:25 כד בתמוז התשסד

שאלה

שלום

אתמול הודיעו לי שהתקבלתי לעבודה ב"חוגי סירות" לתפקיד מדריך.

היות ואין לי מושג מה הולך שם (לא היתי אף פעם בחוגים), מאוד חשוב לי לראות במה מדובר, ולהחליט האם אני באמת רוצה/מסוגל לקחת על עצמי את התפקיד.

החוגים מקימים מחנה של 4 ימים בשבוע הבא (א-ד אב)

אופי המחנה הוא טיולים וסקר שטח (=למידה תוך כדי הטיול) במשך כל המחנה

מאוד המליצו לי להצטרף אליהם גם כדי לראות במה מדובר גם כחובש מלווה וגם כמלווה בוגר (ואלי אפילו להכיר את הקבוצה שאדריך שנה הבאה)

יותר לא יהיו מחנות כאלה לפני שאמור להתחיל לנו קורס מדריכים (יהיו טיולים בני יום אחד אבל לא מחנה בארוך כזה)

מצד אחד זו עבודה (אני הולך ללוות קבוצה).

מצד שני אני לא מאמין שאסבול שם, ההפך.

אני נוטה ללכת אבל לא שלם עם זה בגלל שזה חודש אב

חשוב להדגיש שלא מדובר בהפסד כספי (לא משלמים לי על הטיול הזה)

תודה מראש

אלי

תשובה

שלום רב:
בימים אלו יש להמנע מטיולים וכדומה, מאחר ויש כאן אווירה של קלות ראש, דבר המנוגד לנדרש בימים אלו, כמו כן יש לדעת שבימים אלו באופן מיוחד יש להזהר, נראה שקשה להתיר מחנה מסוג זה כי בסופו של דבר זה נוגד את הרעיון של תשעת הימים לכן יש להמנע מהדבר.
ברור שאם מחנה זה מעורב הרי מתעוררת שאלה נוספת.
בברכת התורה: מיכאל ברום.