ט''ו בשבט שחל בשבת

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 11/01/03 20:52 ח בשבט התשסג

שאלה

במשפחתי, נהגו מזה שנים לעשות סדר ליל ט"ו בשבט עפ"י ה"בן איש חי". השנה ליל ט"ו בשבט נופל בליל שבת קצת קשה לעשות את כל הסדר אחרי ארוחת שבת.

שאלתי היא: האם מותר לערוך את הסדר למחרת (שהינו יום ט"ו בשבט) כסעודה שלישית או כתוספת לסעודה שלישית?

תשובה

בס"ד

הטוב ביותר לעשות את הסדר בליל שבת אחרי הארוחה בליל שבת. ואם קשה אפשר לעשותו ביום שבת בוקר או במנחה.

כלל לדעת ש"סדר טו בשבט" נקרא בדרך כלל "תיקון" וכמובן אינו חיוב כ"ליל הסדר" אבל הוא מנהג טוב לחבב פירות ארץ ישראל ולדעת חשיבותם.

נוסח הסדר מצורף:

https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=19492