טומאת המת גולגולת לימוד

הרב חנן שוקרון הרב חנן שוקרון 21/12/16 12:15 כא בכסלו התשעז

שאלה

שלום,

מתוקף תפקידה כחוקרת וכמרצה באוניברסיטה, אשתי נדרשת להביא הבייתה מידי פעם גולגולת - לצרכי לימוד והכנה לשיעורי רפואה.

מצד אחד, יש להבנתי עניין הלכתי של טןמאת המת. מצד שני, הגולגולת באמת נדרשת על מנת להכין את השיעורים וההרצאות בבית.

האם ישנה הלכה כלשהי שמתירה זאת ? אשמח לתשובה ועזרה.

תשובה

לשואל שלום
[מותר] להביא גולגולת הביתה משום שאין אנחנו מקפידים בדיני טומאת מת בזמן הזה.
במידה ואתה כהן – יש להימנע מכך. שהרי כתב הרמב"ם לעניין טומאה: "גֻּלְגּלֶת שֶׁהִיא שְׁלֵמָה הֲרֵי הִיא כְּמֵת". וכהן מוזהר שלא להיטמא במת.
(מקורות: רמב"ם הלכות טומאת מת פרק ב | שולחן ערוך יורה דעה סימן שסט)
בהצלחה בלימודיה ובכל מעשה ידיה